VTT Hullámtér rendezése a Közép-Tiszán

ESEMÉNYEK

E menüpontban tájékozódhat a projekttel kapcsolatos eseményekről.

A „VTT hullámtér rendezése a Közép-Tiszán” projekt ünnepélyes zárórendezvényére került sor 2022. szeptember 2-án Tiszaugon, a helyszín megegyezett a több mint két évvel ezelőtti nyitórendezvény egyik helyszínével.


 

A Tisza Tiszapüspöki és Tiszaug közötti szakaszán az Európai Unió és a magyar állam több mint 15,5 milliárd forint összegű támogatásával valósult meg a hullámtér rendezése. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Kötivizig konzorciumában megvalósult projekt által érintett települések: Besenyszög, Szolnok, Tiszajenő, Tiszaug, Tiszapüspöki, Tószeg és Vezseny.

A projekt célja az volt, hogy gyorsabb, akadálymentes lefolyást biztosítsanak a folyónak. Ennek érdekében megvalósult a Fokorúpusztai töltésáthelyezés, a vezsenyi kanyarulat és a tiszajenői nyári gát rendezése, az árapasztó vápa kialakítása a tiszaugi híd környezetében és töltésfejlesztés történt Tószegen.

A beavatkozásokat a Tisza-völgyi árvízvédelmi rendszer fejlesztési programjához tervezték, melyek közvetlenül szolgálták a Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése programban foglaltakat, amely szerint cél a tározók megépítése és a nagyvízi meder vízszállító képességének növelése által a Tisza teljes hazai szakaszán a rendkívüli árhullámok csúcsvízszintjeinek egy méterrel való csökkentése.

Közvetlen cél a Tisza Szolnok és Csongrád közötti szakaszán a nagyvízi meder árvízlevezető képességének növeléséhez való hozzájárulás, végeredményben az árvízi biztonság növelése. E projekt lényegében a folytatása az ugyanezt a célt szolgáló, Kisköre-Szolnok közötti hullámtéri projektnek.

Az ünnepélyes zárórendezvényen elsőként Káré Gábor, Tiszaug polgármestere szólt, aki az itt élő emberek háláját tolmácsolta a projektben résztvevők felé. A településeken élők árvíz idején is nyugodtabban hajtják a jövőben álomra a fejüket, hiszen a fejlesztésnek köszönhetően nagyobb biztonságban lehetnek – hangsúlyozta. Beszédében utalt a 2006-os árvízi időszakra, amely bizonyította, hogy mennyire fontos a védvonalak ápolása, fejlesztése. Megköszönte az Országos Vízügyi Főigazgatóságnak és a Kötivizignek, hogy megvalósították ezt a fejlesztést, de köszönetet mondott a kivitelezők felé, akik a legjobb tudásuk szerint segítették a projekt megvalósulását.

Lovas Attila

Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta, mára az egész Közép-Tisza völgyet érintő hullámtéri beavatkozásokat sikerült megvalósítani. Teljesült a szlogen: Teret a folyóknak! A projekt során történt beavatkozások a legnagyobb hatékonyságot nyújtják egy árvízi levonulásnál. Ismét visszaadtunk egy területet a folyó számára, és a beavatkozások az itteni üdülőterületetek értékét is emelik – mondta az igazgató.

Kihangsúlyozta, hogy szakmailag mennyire érdekes és fontos volt a fejlesztés, hiszen bebizonyosodott, hogy szakmai vitákban szükséges egy kismintát készíteni. Megépült a terepasztalon a tervezett létesítmény, így kiértékelhették a hatékonyságot. Ez a kísérlet mutatta ki, hogy a létesítmény megvalósítható, és ez is eredménye ennek a projektnek.

Lábdy Jenő

- A projekt célja a Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése programnak megfelelően az, hogy az eddiginél szabadabb utat enged a folyónak, így gyorsabb, akadálymentes lefolyást biztosít. Azt, hogy a vizeket le tudjuk csökkenteni, annak több beavatkozási módja is van. Az egyik, a vízgyűjtőkön való megakadályozás, másik megoldás a töltések magasítása, de ez is korlátos tevékenység. A harmadik megoldás pedig a hullámterek átjárhatóságának biztosítása, ami itt is megvalósult – mondta Lábdy Jenő, az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettese.

A hullámtér, a két töltés közötti terület a folyóé, nem az erdőé, és nem az embereké. Komoly élettér, felelőtlenül nem lehet hozzányúlni, de ha nem nyúlunk hozzá nem tud lefolyni a víz – folytatta a főigazgató-helyettes.

Elmondta, hogy sokan támogatták a fejlesztés megvalósítását, de be kell ismerni, hogy voltak, akik meg akarták akadályozni, de szerencsére ez nem sikerült.

Ebben a projektben megmutattuk, hogy mindenki jól jár és a jövőben is sokat teszünk a vízügyi igazgatóságokkal közösen annak érdekében, hogy a hullámterek rendezése minél nagyobb mértékben megvalósuljon. Elindítunk egy hullámtér intézetet, ahol kutatásokat végzünk, hogyan lehet a legjobban elvégezni a munkálatokat – fejezte be Lábdy Jenő.

Kovács Ernő

Kovács Ernő főispán, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetője visszautalt az elmúlt tiszai áradásokra, arra, hogy méteres homokzsákok százezreit töltötték meg, de megfeszített munkával sikerült megvédeni a településeket és hangsúlyozta, hogy mindannyian felelősek a biztonságért. Az elmúlt évek mutatják az itt élő emberek elszántságát és a vízügy kiváló szakmai munkáját.

Végezetük megköszönte, hogy Jász-Nagykun Szolnok megye és Bács-Kiskun megye határán megépült a több éven keresztül futó projekt 15,5 milliárd forint hazai és uniós forrásból.

Lezsák Sándor

Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője

- Nekünk az a felelősségünk, hogy ésszerűen alkalmazkodunk a természethez, védjük az itt élők biztonságát és életminőségét – kezdte az országgyűlési képviselő. A politikus is időutazásra hívta a jelenlévőket, megemlékezett a 2000 évben történő tiszai cianid szennyeződésről, majd az ezt követő évszázad legnagyobb árvizéről.

- Ez a program 2019 májusában, itt, ezen a tiszaugi településen indult és jól emlékszem arra, hogy Lovas Attila tett egy ígéretet, mégpedig azt, hogy a rendelkezésre álló összegből megépülő fejlesztéseket takarékosan kezelik, és nem lesz több a ráfordított összeg. Gratulálok, betartották ezt az ígéretet, ami nem kis teljesítmény. A parlamentben képviselőként is tapasztalom, hogy jó kezekben van a vízügyi ágazat. Több helyszínre is ellátogattam ebben az évben, ahol vízügyi szakemberekkel találkoztam, és ezek a beszélgetések megerősítettek ebben.

Bízom abban, hogy sok sok év után, ez az én személyes nagy kudarcom is, de végre a Duna-Tisza közti homokhátság vízpótlása elindult és most olyan folyamat részesei vagyunk, mely által újra virágzóvá, élhetővé válnak az itteni települések, ehhez jó erőt, egészséget, isteni áldást kívánok – fejezte be ünnepi beszédét Lezsák Sándor.

A projekt zárásaként a kivitelező konzorciumi cég nevében Sopronyi László, a Kötiviép’B Kft. ügyvezető igazgatója szólt. Elmondta, hogy egy éve vesz részt a projekt kivitelezésében, de a munkálatok alatt csak alázatot és tiszteletet tapasztalt. A projektet egy sikeres csapatmunkának nevezte, majd hivatalosan is, a kivitelezők nevében, készre jelentette a létesítményeket és átadta a vízügyi igazgatónak.

A készre jelentést követően ünnepélyes keretek között avatták fel beruházást.

--


A Széchenyi 2020 keretében, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban közel 15,6 milliárd forintos támogatással történik az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság beruházásában a „VTT Hullámtér rendezése a Közép-Tiszán” (KEHOP-1.4.0-15-2016-00014) elnevezésű projekt, amelynek részeként rendezzük meg a „Szélsőséges árvizek kezelése, a Vásárhelyi-terv továbbfejlesztése 2000-2021” konferenciát.

A rendezvény középpontjában a 2000-es sikeres árvízi védekezés, az összefogás, az azóta eltelt időszak vízügyi fejlesztései és a Vásárhelyi-terv továbbfejlesztése állnak, amelynek sajtónyilvános rendezvényére tisztelettel meghívjuk.

 

Időpont: 2021. november 18. (csütörtök) 10:00 óra

Helyszín: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Díszterme (Szolnok, Kossuth Lajos u. 2.)

 

10:00 - Megnyitó

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő

 

Előadások:

10:10 - Az árvízvédelem jelentősége Szolnok fejlődése érdekében

Szalay Ferenc, Szolnok megyei jogú város polgármestere

 

10:25 - A Megyei Védelmi Bizottság szerepe az árvíz elleni védekezés irányításában

Dr. Berkó Attila kormánymegbízott, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal és a Megyei Védelmi Bizottság vezetője

 

10:40 -Közép-Tiszai árvíz-2000

Előadó: Lovas Attila igazgató, Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

 

10:55 - Történelmi távlatban a Vásárhelyi-terv Továbbfejlesztésének születése

Dr. Váradi József, az OVF Tudományos Tanács elnöke

 

11:10 - Vásárhelyi-terv teljesülése napjainkban

Láng István főigazgató, Országos Vízügyi Főigazgatóság

 

11:25 - Közép-tiszai hullámterek a VTT tükrében

Fazekas Helga szakágazati vezető, Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

 

11:40 - Kérdések-válaszok

 

12:00 - Zárszó

Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke

 

A rendezvényen csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt. A szervezők javasolják a védőmaszk használatát és kérik, hogy szíveskedjenek figyelemmel kísérni az aktuális járványügyi rendelkezéseket.

 

A programra szeretettel várja a projekt Kedvezményezettje, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG) alkotta konzorcium.

Regisztráció a konferenciára

 


A "VTT Hullámtér rendezése a Közép-Tiszán" című projekt rendezvényeinek adott otthont október 11-én a vezsenyi, másnap pedig a besenyszögi művelődési ház

Vezsenyen a 2000. évi rekord árvízről készült kisfilm levetítése után Szabó Ferenc, a község polgármestere és Lovas Attila igazgató mondott köszöntőt, majd dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője osztotta meg gondolatait.

Az OVF és a KÖTIVIZIG konzorciumában megvalósuló projekt elemeit Fazekas Helga árvízvédelmi szakágazatvezető mutatta be a jelenlévőknek, köztük Hubai Imrének, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökének és Virág Józsefnek, Tiszajenő polgármesterének.
 
Ezt követően - többnyire a vezsenyi és tiszajenői nyárigátakat érintő beavatkozásokra vonatkozó - kérdésekre Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója adott választ. 
Besenyszögön ugyancsak az árvízi dokumentumfilmmel kezdődött az esemény, amit Balogh Zoltán helyi polgármester és Szalay Ferenc szolnoki városvezető beszéde követett. Ezen a helyszínen is az igazgatóság részéről Fazekas Helga avatta be a hallgatóságot a jövőre befejeződő hullámtéri projekt részleteibe.

Időpont: 2021. október 12. (kedd) 17 óra
Helyszín:  Besenyszög,  Wesniczky  Antal  Művelődési  Ház  és  Könyvtár  (Besenyszög, Szabadság tér 1.)

Meghívó letöltése >>

 


Időpont: 2021. október 11. (hétfő) 17:00 óra
Helyszín: Művelődési Ház, Vezseny, Fő út 3.

Meghívó letöltése >>

 


Rendhagyó földrajzóra az 5. Palacsintafesztiválon


A Széchenyi 2020 részeként, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében, mintegy 15,6 milliárd forintos támogatással elkezdődött az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság beruházásában a „VTT Hullámtér rendezése a Közép-Tiszán” (KEHOP-1.4.0-15-2016-00014) elnevezésű projekt, amelynek részeként megrendezésre kerülő sajtónyilvános lakossági rendezvényre tisztelettel meghívjuk.

Időpont: 2019. december 06. (péntek) 10:00 óra

Helyszín: KÖTIVIZIG – Dr. Hegedűs Lajos terem, Szolnok, Boldog Sándor István krt. 4. V/533.

10:00

Köszöntők:

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere

Lovas Attila igazgató, Közép- Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

 

10:15

Előadás:

Az árvízi biztonság javítása és az árvízi kockázatok csökkentése a Közép-Tisza vidékén élő emberek és javaik, valamint a mezőgazdasági művelés alatt álló területek védelme érdekében, különös tekintettel a „VTT Hullámtér rendezése a Közép-Tiszán” projektre.

Előadó: Horváth Lajos műszaki igazgató-helyettes, Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

 

10:45

Kérdések-válaszok

 

A rendezvényre szeretettel várja a projekt Kedvezményezettje, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG) alkotta konzorcium.

Meghívó letöltése


A Széchenyi 2020 részeként, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében,  mintegy  15,6  milliárd  forintos  támogatással  elkezdődött  az  Országos  Vízügyi Főigazgatóság  és  a  Közép-Tisza-vidéki  Vízügyi  Igazgatóság  beruházásában  a  „VTT  Hullámtér rendezése  a  Közép-Tiszán”  (KEHOP-1.4.0-15-2016-00014)  elnevezésű  projekt,  amelynek részeként megrendezésre kerülő lakossági fórumra tisztelettel meghívjuk.

Időpont: 2019. november 27. (szerda) 17:00 óra
Helyszín: Polgármesteri Hivatal, Vezseny, Templom utca 1.

Meghívó és programleírás letöltése


A Széchenyi 2020 részeként, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében,  mintegy  15,6  milliárd  forintos  támogatással  elkezdődött  az  Országos  Vízügyi Főigazgatóság  és  a  Közép-Tisza-vidéki  Vízügyi  Igazgatóság  beruházásában  a  „VTT  Hullámtér rendezése  a  Közép-Tiszán”  (KEHOP-1.4.0-15-2016-00014)  elnevezésű  projekt,  amelynek részeként megrendezésre kerülő lakossági fórumra tisztelettel meghívjuk.

Időpont: 2019. november 28. (csütörtök) 18:00 óra
Helyszín: Művelődési Ház, Tiszajenő, Kossuth Lajos u. 53.

Meghívó és programleírás letöltése


A Széchenyi 2020 részeként, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében, mintegy 15,6 milliárd forintos támogatással megkezdődik az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság beruházásában a „VTT Hullámtér rendezése a Közép-Tiszán” (KEHOP-1.4.0-15-2016-00014) elnevezésű projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával.

A két megyét is érintő beruházás nyitórendezvényére két helyszín adott otthont 2019. május 15-én. Jász-Nagykun-Szolnok megyében Besenyszög, majd Bács-Kiskun megyében Tiszaug.

A besenyszögi Wesniczky Antal Művelődési Házban a vendégeket a házigazda, Balogh Zoltán polgármester köszöntötte, aki megtiszteltetésnek érezte, hogy helyet adhatott a település a nyitórendezvénynek. Üdvözölte a projekt megvalósítását, amely a biztonságról szól. Visszaidézte a 2000-es év nagy árvizét, amikor a településen élők védték a gátat, megmentve a falut az árvíztől.

Dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy ebben a megyében már többször átéltek fantasztikus összefogást az árvizek idején. A helytálláshoz azonban nem csak az emberek összefogására, hanem a szakmai összefogásra is szükség volt.

Utalt Vásárhelyi Pál munkásságára és arra, hogy a mai szakemberek a mai kor technikai tudásának megfelelően tovább viszik az örökségét.

Az árvízvédekezés mindenki érdeke, és fontos, hogy magunkon túllátva gondolkodjunk felelősséggel, mindenki biztonsága érdekében – mondta, majd hozzátette: Több mint 20 ezer ember életéről és 28 milliárd forintos vagyonvédelemről beszélünk. Hangsúlyozta, hogy a nemzeti ügyek kormánya az elmúlt években több milliárd forintot fordított arra, hogy az emberek biztonságban érezzék magukat.

Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója a következőket mondta: A projekt megvalósításához szükséges, hogy a térség mögöttünk álljon, hiszen sem megye, sem nemzetközi határokat nem ismernek a folyók.

– Megpróbáltunk olyan projekteket megtervezni melyek nem adott célt szolgálnak. A most induló fejlesztés fő célja a biztonság, az árvízvédelem, de emellett több megyét és célt szolgál, amelyek gazdagabbá teszik a térséget. A hullámtérre került területre erdőket telepítünk, az elmúlt 10 évben 500 hektárra, több mint tizenegy faj került.

Megemlítette, hogy a szlogen: Teret a folyóknak. A projektre rátérve elmondta, hogy a legnagyobb feladat a 80 km-es folyószakaszon a legfontosabb terület és feladat kiválasztása volt, majd ismertette a nagyvízi meder vízszállító kapacitásának növelése érdekében tervezett fejlesztéseket.

Besenyszög térségében 270 hektár kerül a hullámtérre. Közel 7 (vagy 4) km-es, új töltés épül, nő a hullámér területe, javulnak a lefolyási viszonyok.

A másik fókuszterület Vezseny térsége. Az igazgató kiemelte, hogy a 600 hektáros hullámtéren a gazdálkodók továbbra is el tudják látni a munkát. A hullámtér az árvizek levonulását szolgálják, de szolgálniuk kell azt, hogy az emberek hasznot tudjanak húzni a területből. A nyárigát-rendszer átalakítása az árvizek könnyebb levezetését teszi lehetővé, és a vezsenyi komp térségében a hullámtéri szűkület is megszűnik a beruházás után, illetve kiszámíthatóbbá és biztonságosabbá válik a területek használata.

Lovas Attila harmadik területként a Tiszaugi térséget jellemezte, ahol töltésáthelyezésre kerül sor, könnyebb áramlási feltételeket alakítanak ki a biztonság érdekében. Különös hangsúlyt fektetnek a tiszaugi Tisza hídra, ahol szintén hullámtéri szűkület van, de ezt a munkálatok során felszámolják, és a híd környezetében nő a nagyvízi meder vízelvezető képessége.

Dr. Berkó Attila kormánymegbízott, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetőjének zárszavával ért véget a besenyszögi nyitórendezvény. A kormánymegbízott hangsúlyozta a vízügyi szakemberek hozzáértését, kiemelte és megköszönte szakmai munkájukat. Köszönetet mondott az itt élőknek, akik a múltban is megvédték értékeiket, és köszönetet mondott a nemzeti ügyek kormányának és az uniónak a források biztosításáért.

Délután, újabb helyszínen, Bács-Kiskun megyében a tiszaugi Rendezvényházban is elindult a projekt a nyitórendezvénnyel. A vendégeket Káré Gábor, Tiszaug polgármestere köszöntötte, aki visszaidézte a múltat, hiszen a 2006-os árvíz rettegésben tartotta a környéket.

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Magyar Országgyűlés alelnöke elmondta, hogy örömmel vesz részt a rendezvényen, hangsúlyozta, hogy a homokhátság különösen sajátságos nehéz helyzetben van.  Bizakodik abban, hogy kormányzati akarattal a jövőben olyan rendelkezés történik, amely évtizedekre meghatározza Duna-Tisza között élők sorsát, gazdálkodását, a projekt pedig a Tisza mellett élők biztonságát szolgálja.

Kovács Ernő megyei kormánymegbízott kiemelte, hogy két és fél év van arra, hogy a pénzt úgy költsék el, hogy az, az itt élő emberek hasznára és biztonságára váljon.

Láng István az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója hangsúlyozta, hogy helyes döntés volt elindulni ezen az úton. Szigorúan védett területekről, erdőgazdálkodásról, idegenforgalomról van szó. Magyarországon valamennyi folyóra elkészítették a terveket, hogy milyen beavatkozásokat lehet tenni, hogy az árvízszint ne emelkedjen tovább. A Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése hármas célt fogalmazott meg: erősítsük a töltést, legyenek tározók és ne engedjük, hogy tovább emelkedjen az árvízszint. Kiemelte, hogy gondoskodni kell nem csak az árvizekkel, hanem a kisvizek szabályzásával is.

Lovas Attila vízügyi igazgató a projekt szakmai részét elemezte, ahogyan Besenyszögön. Elmondta, hogy a projekt megvalósítására kerülő műszaki megoldások és számítások a kisminta kísérletek alapján a legjobbak.  Kiemelte a tiszaugi hídnál történő fejlesztéseket, ahol a 40 méteres széles hullámtéri hídnak vízelvezető képességét jobban ki kell használni. A projekt része – a vízvezető képesség jobbá tétele. Fontos, hogy a hullámtereken megtaláljuk azt a hasznosítási módot, amely mindenkinek jó – mondta az igazgató.

A projekt közvetlen célja a Tisza Szolnok és Csongrád közötti szakaszán a nagyvízi meder árvízlevezető képességének növelése, az árvízi biztonság növelése a Tisza teljes hazai szakaszán a rendkívüli árhullámok csúcsvízszintjeinek 1 méterrel való csökkentése – fejezte be a szakember.  

 


A Széchenyi 2020 részeként, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében, mintegy 15,6 milliárd forintos támogatással megkezdődik az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság beruházásában a „VTT Hullámtér rendezése a Közép-Tiszán” (KEHOP-1.4.0-15-2016-00014) elnevezésű projekt, amelynek nyitórendezvényeire tisztelettel meghívjuk.

A fejlesztés nyitórendezvényeinek helyszínei és időpontjai:

Jász-Nagykun-Szolnok megyében: 2019. május 15. (szerda) 10 óra

Helyszín: Besenyszög, Wesniczky Antal Művelődési Ház és Könyvtár (Besenyszög, Szabadság tér 1.)

A vendégeket Balogh Zoltán, Besenyszög város polgármestere köszönti.

Beszédet mond:

  • Dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője,
  • Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója.
  • Zárszó: Dr. Berkó Attila kormánymegbízott, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetője.

Bács-Kiskun megyében: 2019. május 15. (szerda) 14 óra

Helyszín: Tiszaug, Szabadidőpark (rossz idő esetén: Tiszaug, Rendezvényház) - Községházával szemben (Rákóczi Ferenc út 51.)

A vendégeket Káré Gábor, Tiszaug polgármestere köszönti.

Beszédet mond:

  • Dr. Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője,
  • Kovács Ernő kormánymegbízott, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetője,
  • Láng István főigazgató, az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője,
  • Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója.

A rendezvényekre tisztelettel várja az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG) alkotta konzorcium.

Meghívó letöltése